Има едно малко по-специално време от годината, отделено за любовта и ако усещаш, че тя витае на всякъде, ясно е, наближава Денят на влюбените!
14 Февруари е толкова обгърнат в романтика, загадъчност и противоречие ден, че безспорно му отива да е Денят на любовта. Датата е избрана за честването на денят на мъченика Св. Валентин или още наричан “Покровител на влюбените”, и от там 14 Февруари се свързва с Денят на любовта. А каква любов ще е, ако няма романтика, доза загадъчност, чистота и отдаденост?!
Може би, ти е интересно, защо пък точно Св. Валентин се свързва като покровител на любовта и влюбените?!
В следващите редове ще ти разкажем една любопитна и разтапяща сърцето история, която се свързва със Св. Валентин.
Историята започва в Римската империя през 3 век, където Валентин е служел като свещеник в Рим. По това време глава на Римската империя бил император Клавдий II. Разказите гласят, че поради трудното положение в империята и нуждата от военна сила, императорът забранил женитбите до края на войната, защото малко мъже решавали да напуснат семействата си и да се присъединят във войската, но Валентин тайно продължавал да бракосъчетава влюбените двойки. Когато императорът разбрал, че заповедта му се нарушава, арестувал Валентин и го осъдил на смърт. Докато бил в затвора, той се влюбил в дъщерята на тъмничаря, която често го посещавала и разговаряли. В денят на изпълняване на смъртната присъда – 14 Февруари 269 г., Валентин изпратил любовна картичка на своята възлюбена – именно от там идват така наречените “валентинки”. Официално празника започва да се чества през 469г., когато папа Геласий 1, обявява Валентин за светец и датата 14 Февруари за ден на честването му.
Оставяме на теб да решиш дали това е просто легенда… За нас това няма значение, историята ни изглежда достатъчно красива, за да бъде споделена, както най – красивата любов е споделената.
Във времето освен картичките, станали изключително популярен начин за изразяване на любовта, влюбените започнали да си разменят и различни подаръци. Ако не знаеш какво да подариш на твоята половинка за Св.Валентин, може да избереш своя подарък от тук https://podarakza.com/product-category/%d1%81%d0%b2-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bd/, а ние ще ти помогнем да бъде специален и персонализиран, като ни споделиш твоята идея за послание.

Защото най–важното е обекта на твоята любов да се почувства единствен/а и неповторим/а ❤️.
Истинската любов има много нюанси и винаги е уникална, и красива.

Бъдете щастливи и се обичайте.

Call Now Button